Cele mai potrivite combinatii de flori in buchetele de mireasa

buchete de flori mireasa

Florile joaca un rol esential in decorul unui eveniment si trebuie alese cu indemanare. Specie, culoare, semnificatie – acestea sunt elementele principale care trebuie sa fie prioritizate in momentul alegerii aranjamentelor florale pentru un decor reusit, fie ca e vorba de nunta sau botez.

Aranjamentele din flori sunt o modalitate de exprimare a creativitatii, de imbunatatire a starii de spirit si de transformare completa a unei incaperi. Florile ofera o nota revigoranta spatiului si raspandesc parfum, culoare si serenitate.

Ce aranjamente florale sunt potrivite pentru nunta?

Prin alegerea unor aranjamente florale inedite, atmosfera dintr-o incapere va fi imbunatatita instant. In functie de eveniment, organizatorii pot alege aranjamente din flori naturale sau din flori artificiale. Se poate alege un singur tip de flori sau se pot face numeroase combinatii, in functie de preferinte.

In prezent, exista posibilitatea de a crea un aranjament perfect pentru orice eveniment. Multe persoane prefera florile artificiale pentru rezistenta acestora, insa florile naturale au intotdeauna un impact mai mare si transmit energie si prospetime prin naturaletea lor. In plus, mireasma acestora se raspandeste in toata incaperea si creeaza o stare de bine.

Pentru a crea un decor ideal, aranjamentele trebuie sa corespunda cu tematica nuntii si sa fie in armonie cu tinuta miresei. De regula, cocardele cuprind un trandafir si se evidentiaza prin eleganta. Buchetele pentru restaurant pot cuprinde frezii, orhidee, narcise, margarete, panselute, trandafiri, ghiocei sau orice alta floare care se gaseste in anotimpul respectiv si care se incadreaza in decor. In ceea ce priveste buchetul pentru lumanare, acesta este realizat de cele mai multe ori din aceleasi flori cu buchetul de mireasa.

Ce flori se pot alege pentru buchetul de mireasa?

Dintre toate tipurile de buchete de flori, buchetul de mireasa este cel mai special si cel mai simbolic. Fiecare mireasa isi doreste buchetul perfect, iar pentru a obtine un accesoriu perfect trebuie sa fie atenta la cateva detalii.

Atunci cand mireasa isi alege buchetul de nunta, ea se poate documenta in prealabil si poate alege in functie de florile din sezon, inspirandu-se in principal din tinuta pe care o va purta. Buchetto recomanda ca o mireasa sa isi aleaga mai intai rochia, iar apoi buchetul. In functie de forma, stil, culori si tipurile de flori, miresele pot face combinatii cu adevarat deosebite.

Printre cele mai populare alegeri se numara buchetele din cale, frezii, crini, trandafiri sau iasomie. Daca viitoarele mirese vor sa tina cont de simbolistica florilor, trebuie sa cunoasca urmatoarele semnificatii:

  • Trandafiri: rosu- iubire, roz-gratie, galben-bucurie, mov-emotie;
  • Frezii: apreciere;
  • Crini: grandoare;
  • Lalele: iubire;
  • Cale: frumusete.

Frumusetea buchetului este amplificata de culori si parfum. Buchetele din zambile sunt populare primavara si se remarca prin mirosul incantator si culorile vii. O alta alegere populara o reprezinta buchetele din trandafiri si frezii sau cele din frezii si lalele. Trandafirii si orhideele sunt o alta combinatie deosebita, care vor face orice mireasa sa iasa in evidenta in cea mai importanta zi din viata ei.

Distribuie