In ciuda cresterii preturilor in fiecare an, bugetul nuntii tale trebuie sa se bazeze pe ceea ce este important pentru tine si nu pe ideea generala a costului mediu al unei nunti. O formula magica pentru planificarea bugetului de nunta nu exista, dar trebuie sa intelegi ca intre 30 si 60% din buget, este costul salii de nunta.
In primul rand, afla cat de mult poti cheltui si apoi imparte aceasta suma pe baza a ceea ce este cel mai important pentru tine. Ia in considerare faptul ca parintii tai pot sau nu pot contribui la cheltuieli. Apoi, ia in considerare optiunea de imprumut. Retine ca cel mai bun mod de a preveni o crestere a bugetului, este reducerea numarului de invitati.
Cheltuielile de nunta
Sala de nunta. Unul dintre cele mai importante elemente de cheltuieli include costul inchierii salii de nunta, cu meniul de nunta, bauturi alcoolice si racoritoare, un bufet, costul serviciilor suplimentare. De multe ori, companiile de catering si restaurante ofera servicii de inchiriere a inventarului si a iluminatului, daca acestea nu sunt deja incluse in cost.
Muzica
De regula, sala de nunta are deja un echipament necesar pentru muzica, iar daca nu, trebuie sa iei in considerare costul formatiei de nunta, precum si activitatea specialistilor cu jocul de lumini.
De asemenea, ai nevoie de inchirierea unui ecran si a unui proiector pentru videoclipuri, daca intentionezi sa pregatesti o surpriza invitatilor. Acesta iti poate fi oferit de o companie care se ocupa de proiectarea usoara pentru nunti, iar muzicienii sau formatia de muzica iti pot oferi o optiune a echipamentului lor.
Programul de nunta si spectacol. La acest capitol de cheltuieli poti include orice tip de spectacol care poate fi cu laser, foc, artificii, 3-D etc., munca regizorului si coregrafului, costul numerelor de divertisment, surprize si cadouri.
Floristica si decor
Acest capitol include buchetul de mireasa, tot decorul salii de nunta, decorul zonei de fotografiere si decorul meselor.