Atunci cand vine vorba despre nunta, toate privirile sunt indreptate spre mireasa. Dar chiar si asa, si mirele trebuie sa isi gaseasca un costum potrivit cu acest eveniment unic in viata fiecarui cuplu. Daca ai inceput pregatirile de nunta si gasirea costumului de mire iti pare a fi o corvoada, in ceea ce urmeaza vei gasi cateva sugestii care iti pot fi de mare folos.
Alege culoarea care iti vine bine
Daca in cazul rochiilor de mireasa culoarea predominanta este albul, in cazul costumelor de mire culorile sunt foarte variate. In alegerea costumului de mire trebuie sa tii cont de culoarea care te pune in valoare tinand cont si de culoarea ochilor, a parului si a tenului. De asemenea, culoarea unui costum de mire trebuie sa tina cont si de anotimpul in care loc marele eveniment.
Materialul din care este facut costumul
Odata ce ai gasit culoarea potrivita pentru acest costum de mire, urmeaza sa acorzi atentie materialului din care este tesut costumul. Pentru lunile mai reci este recomandat sa apelezi la materiale precum lana sau lana cu mohair. Daca in schimb nunta are loc in lunile mai calde ale anului, atunci materialele precum matase sau bumbac sunt alegerea ideala. Pentru o nunta in timpul verii este obligatoriu sa alegi un costum de mire dintr-un material care sa ofere respirabilitate.
Calitatea costumului de mire
Pe langa materialul folosit pentru costumul de mire, accesoriile si cusaturile sunt alte detalii asupra carora sa te concentrezi atunci cand vine vorba despre alegerea costumului de mire. Cusaturile trebuie sa fie cat mai fine, cat mai elegante si sa ofere prestanta si tinuta costumului.
Dimensiunea costumului are nevoie de atentie deosebita
Pentru a gasi exact acel costum de mire care sa iti vina perfect trebuie sa acorzi o atentie deosebita dimensiunii costumului. In cazul costumului de mire nu trebuie sa accepti niciun compromis. Lungimea pantalonului trebuie sa ajunga in partea din spate pana la tocul pantofului.
Nu uita de croiala costumului
In cazul costumelor pentru barbati poti alege dintre trei tipuri de croi. Croiala de tip clasic descrie un costum formal care ofera libertate de miscare. In schimb croiala slim este varianta moderna pentru barbati slabi si nu foarte inalti. Cel de-al treilea tip de croiala este tailored, aceasta fiind undeva intre cele doua anterior mentionate, urmand linia corpului si oferind in acelasi timp libertate de miscare.