Tortul miresei si prajiturile la nunta
Alegeri, alegeri si iarasi alegeri! Asa…deci ti-ai ales rochia de mireasa, ai ales si rezervat locatia, ai stabilit momentele importante in cadrul nuntii, fondul muzical pentru valsul mirilor si toate celalalte aspecte ce tin de nunta ta, insa mai este unul foarte important la care trebuie sa te gandesti indelung si sa faci o alegere destul de grea. Despre ce este vorba? Despre tortul mirilor. Despre tortul vostru si prajiturelele ce vor fi servite la nunta vom discuta in cele ce urmeaza.
Pentru inceput sa vorbim despre tortul miresei. Cum trebuie sa fie el, ce semnifica si care sunt variantele auxiliare.
In primul si primul rand, tortul de nunta este simbolul viitorului comun pe care cei doi l-au ales iar prin taierea primei felii din el de catre ambii miri (si nasi, daca doriti) cu un singur cutit, cei doi exprima calea comuna aleasa si angajamentul pe care si-l iau.
Insa, tortul de nunta poate sa fie de mai multe feluri, de la o nunta la alta. Cel clasic este format din cateva etaje suprapuse ordonat sau asimetric, ele sunt rotunde sau patrate si prezinta anumite decoratiuni, cea mai intalnita dintre ele fiind ornamentele dedicate etajului superior al tortului, in forma de mire si mireasa.
Dar acesta nu este singurul tip de tort de nunta ci dimpotriva, fiecare cuplu de miri poate sa aleaga nu numai aromele si textura preferata ci si felul in care tortul lor de nunta va arata. Orice forma, culoare, glazura, ornament poate fi realizat de un cofetar priceput, asa ca nu exista nici un motiv pentru care sa va limitati imaginatia. Nu uitati ca puteti comanda un tort cu etaje false, care sa fie doar pentru spectacol iar feliile ce urmeaza sa fie servite sa va fie livrate gata taiate, trebuind numai sa fie amplasate pe farfurii in bucatarie.
Tort sau Cupcakes?
In ultima perioada sunt din ce in ce mai populare cupcakes-urile. Acestea sunt mici prajiturele care au exact aceleasi functii si pot fi la fel de aspectuase ca si torturile masive. De fapt, aceste prajiturele sunt torturi in miniatura. Ele pot fi amplasate pe suporti speciali in orice mod va doriti si astfel puteti avea un tort inedit compus din cupcake-uri.
Cand servim prajiturile? Tot in materie de prajituri de nunta se mai obisnuieste ca la servirea cafelei, aceasta sa fie insotita de o prajiturica pentru fiecare invitat. Acestea, la fel ca si cele ce se amplaseaza pe fiecare masa, pe platouri, pot fi de orice fel doriti, in orice forma, culoare si model.
Cum alegem tortul si prajiturile de nunta? La alegerea tortului de nunta trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, sa cautati poze din care sa va inspirati, sa creati propriul tort si sa discutati cu persoane pricepute si echipa lor. Odata ce ati gasit un cofetar care va este pe plac discutati cu el si comunicati-i ce aroma si texturi vreti sa aiba tortul vostru, dar si ce aspect doriti sa obtineti.
Nu ezitati sa ii puneti toate intrebarile ce va framanta si ar fi bine sa ii si ascultati sfaturile, pentru ca pana la urma, el este expertul in meseria aceasta. Acelasi lucru trebuie sa faceti si pentru prajiturile de nunta. Tineti cont de tema nuntii, sezonul in care are loc ea, specificul meniului ales atunci cand alegeti tortul si prajiturile de nunta. Cautati o cofetarie care sa fie de incredere si sa va ofere servicii de calitate dar care sa fie si in acord cu bugetul vostru.
Tortul potrivit, pentru cuplul potrivit. Alegeti cu grija tortul care va reprezinta si care va face ca acest moment din nunta voastra sa fie nu numai delicios, ci si de neuitat.