Inele si verighete: aurul si argintul sunt cele mai apreciate materiale

Cand va uniti destinele este important ca materialul din care inelele sunt confectionate sa fie unul trainic, perfect de purtat in fiecare zi. Tocmai de aceea foarte multe cupluri aleg sa-si cumpere inele de aur, pentru ca stiu ca le vor avea si peste 20 de ani, indiferent daca le-au purtat in fiecare zi sau nu.

Verigheta simbolizeaza cercul neintrerupt, fara de inceput si sfarsit, ciclul vietii. Se spune ca aceasta provine tocmai din Egiptul Antic. Aparitia verighetelor de aur (inele de aur) este plasata undeva in anii 30 i.Hr. Acestea erau valabile numai pentru clasa aristocratica, deci nu oricine isi permitea sa poarte inele din aur. In Antichitate, degetul inelar era considerat o prelungire a inimii, de aceea verigheta era pusa pe acest deget in timpul cununiei religioase.

In functie de situatia financiara a cumparatorului, unele inele de aur pot fi adevarate opere de arta. Modelele deosebite si diamantele incrustate fac ca pretul accesoriilor sa creasca foarte mult. In ultimul timp, din ce in ce mai cautate sunt acele inele de aur alb. Acestea arata mai sofisticat si se pot asorta cu mai multa usurinta cu orice tinuta va alegeti.

Numarul de karate va indica de oribei cantitatea de aur pur din compozitia bijuteriei. Din acest punct de vedere, toate modelele de inele de aur de 24 k sunt cele mai pure, urmate de cele de 18k cu o puritate de 750 la mie si cele de 14k, considerate cele mai putin pure cu un procent de 585 la mie. Pentru a va pastra bijuteriile stralucitoare si frumoase curatati-le sau duceti-le la specialisti. Contra cost acestia va vor face bijuteriile sa arate ca noi.

Rubinul in inele de aur simbolizeaza culoarea inimii, a iubirii. Safirul este cel care aminteste de libertate si de cerul senin, de zilele senine din viata noastra. Duritatea diamantului si aspectul irezistibil l-au facut perfect de asociat cu aurul in inele, dorindu-se prin intermediul lui ca iubirea sa tina tot atat de mult ca diamantul.

Despre aur

Element chimic metalic, unul dintre ele– mentele de tranzitie, având simbol chimic Au si numar atomic 79. Este un metal pretios dens, stralucitor, galben, maleabil, atât de rezistent, încât este practic indestructibil. Se gaseste în natura în stare pura, fara a fi combinat cu alte elemente. Este folosit de mii de ani la producerea de bijuterii si alte obiecte decorative.

Este utilizat la realizarea monedelor, pentru acoperirea valorii monedei de hârtie si ca tezaur. Aurul este larg raspândit în toate rocile vulcanice, de obicei în stare pura, dar în concentratii foarte mici. Extragerea sa din zacaminte si depozite a reprezentat o ocupatie importanta, înca din vremurile antice. Rezerva mondiala de aur a cunoscut trei etape majore: prima a fost reprezentata de debarcarea lui Cristofor Columb în America, în 1492, a doua o constituie descoperirile zacamintelor de aur din California (vezi goana dupa aur) si din Australia (1850-1875), iar ultima s-a datorat descoperirilor din Alaska, Yukon (vezi Klondike) si din Africa de Sud (1890-1915).

Aurul pur este prea moale pentru a fi manevrat mai mult timp si este utilizat, de obicei, în aliaje cu argint, cupru si cu alte metale. Pe lânga faptul ca este folosit la bijuterii si ca valuta, aurul este utilizat pentru contactele si circuitele electrice, ca suprafata reflectorizanta cu utilitate în domeniul spatial si în fabricarea ferestrelor, precum si pentru aplicatii stomatologice. Aliajele de aur dentar contin cea 75% aur si 10% argint. Puritatea unei bijuterii din aur este exprimata în carate, diviziuni ale numarului 24; aurul de 24 de carate este pur.

Verighetele de aur simbolizeaza eternitatea, vesnicia sau ceva ce nu poate fi rupt. Verighetele de aur sunt date ca un semn de iubire nesfarsita intre tinerii casatoriti. In mod traditional, ca un simbol al puterii in casatorie, verighetele de aur sunt realizate dintr-un metal. In zilele noastre verighetele de aur se prezinta in multe stiluri care mai de care mai deosebite, ceea ce va face dificila alegerea unui astfel de produs pentru oricare dintre voi.

verigheta-argint-eleni

Alegerea verighetelor din aur poate fi sarcina cea mai placuta legata de nunta ta, astfel ca bucurati-va de aceasta experienta. In mod normal aceasta actiune ar trebui sa fie una de relaxare. Ca si toate celelalte aspecte ale nuntii dumneavoastra, „bugetul” intra in joc. Ar trebui sa aveti un buget dinainte stabilit pentru verighetele de aur inainte de a merge la cumparaturi.

Nu va grabiti sa cumparati primul inel pe care il vedeti si de care va indragostiti, asa cum probabil o veti face. Uita-te prin mai multe magazine si incercati diferite stiluri pana cand sunteti complet multumit cu alegerea dumneavoastra. De asemenea hotarati-va daca doriti sa cumparati niste verighete de aur simple sau incrustate cu diamante pretioase. Evident ca cele incrustate cu diamante vor fi mult mai scumpe insa alegerea este a dumneavoastra!

Diferite tipuri de aur, galben si alb sunt disponibile sau mult mai eleganta platina, care este foarte populara in prezent. Este indicat ca ambele persoane sa fie implicate in cumpararea verighetelor de aur. Acest lucru va face ca verighetele de aur sa fie pe placul amandurora.

Multe mirese si multi miri aleg sa-si inscriptioneze inelele lor cu anumite cuvinte sau expresii speciale. Deci, va trebuie timp pentru a permite acest lucru sa fie facut. Ocazional, cuplurile isi inscriptioneaza verighetele de aur unul celuilalt in secret, ceea ce poate fi o surpriza placuta pentru fiecare, atunci cand in cele din urma fac schimb de inele si vor deveni sot si sotie. Asa ca ia in considerare aceste aspecte atunci cand alegeti verighetele de aur pentru persoana draga.

Distribuie