Cat se da darul la nunta anul acesta?

darul de nunta

Aceasta este o intrebare des intalnita in fiecare an, cat e darul de nunta? Daca anul acesta te asteapta cateva evenimente si nu stii cati bani va trebui sa scoti din portofel, te vom ajuta cu cateva informatii utile cum poti stabili suma finala.

Stim cu totii ca nuntile sunt frumoase, dar costisitoare, mai ales daca trebuie sa mergi la mai mult de una intr-un sezon. Nunta este probabil cel mai important evenimente din viata unui cuplu ce trebuie sarborit pe masura. Pentru ca totul sa fie perfect in ziua nuntii mirii vor incepe pregatirile cu cel putin 1 an inainte de evenimentul frumos, dar costisitor.

Factori de care sa tii cont pentru a stabili bugetul la nunta

Gradul de rudenie

In primul rand daca este vorba de sora, frate sau alte rude apropiate suma acordata va fi mult mai mare decat cea oferita la nunta colegilor de serviciu. Urmatorii sunt prietenii, insa se tine cont de cat de apropiati sunteti, daca mirii au fost la nunta la voi, etc.

Orasul

Este de la sine inteles ca in orasele mai mari cum ar fi Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi se va practica un tarif mai mare decat in orasele mai mici, de provincie, sau satelor. Ideea este ca si mirii pentru a organiza un eveniment intr-un oras mare platesc mai mult, deci au nevoie de mai mult ajutor din partea voastra.

Locatia

Locatia este iarasi un criteriul pentru alegerea darului. Daca nunta va avea loc intr-un local darul ca fi mai mare decat daca se defasoara la cort, la o gradina de vara, intr-o cantina sau acasa. Desigur depinde foarte mult si de exclusivismul evenimentului sau de meniul oferit de miri.

cat dai la nunta

Iata cateva scenarii:

Daca sunteti invitati la o nuna intre-un oras mare, la un restaurant obisnuit si sunteti prieteni sau apropiati cu mirii, puteti oferi o ca dar o suma de 1.100-1.300 de RON.

Daca nunta are loc alt oras, tot la local si sunteti prieteni cu mirii, darul de nunta poate fi 1.000-1.100 de RON.

Daca mergeti la o nunta intr-un oras mare si mirii va sunt vecini, obligatie sa mergeti, darul poate fi 900-1.000 de RON.

Daca nunta este tot intr-un oras mare, insa mirii sunt rude apropiate darul potrivit este de 1.200-1.300 de RON.

Cat de bine te-ai simtit

Desii nu este cunoscut ca regula sau criteriul, am observat ca multi nuntasi ofera darul si in functie de cat de bine s-au simtit la nunta respectiva. Este de la sine inteles ca daca pleaca dezamagiti este foarte probabil ca darul oferit sa fie tot mic.

Distribuie
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.