Ce trebuie să știi despre cel mai popular joc de Airsoft

Airsoft este un sport cu o vechime de peste 50 de ani pe care japonezii l-au descoperit pentru prima dată în anii 70. De atunci si până în prezent, jocul a evoluat foarte mult și s-a făcut cunoscut în țări de pe toate continentele.

Fenomenul a luat naștere deoarece japonezii nu puteau să folosească sau să dețină arme reale decât dacă erau cadre militare. Așa au fost inventate primele replici de arme care imită foarte bine armele reale dar care nu provoacă răni letale, folosite în zone speciale pentru airsoft. Proiectilele utilizate în jocul de airsoft Bucuresti sunt din materiale plastice care au greutăți ce pot varia între 0.1 și 0.48 de grame. Variația greutății face ca bila să fie lansată cu o anumită viteză sau precizie în funcție de tipul de replică utilizată în timpul jocului. Greutatea bilei are un rol extrem de importatn pentru a atinge performanțele dorite în timpul lansării.

Pentru tragerea cu armele de airsoft sunt anumite reguli stricte. Distanța minimă de angajare este menită să protejeze corpul de vătămări grave provocate de bilele de cauciuc pe piele. În joc nu ai voie să întri dacă nu ai ochelari de protecție. Ochii sunt foarte sensibili și orice lovitură poate cauza probleme grave. 

Jocul de airsoft constă în organizarea unei simulări de conflicte militare între două tabere. Acestea trebuie să stabilească de la începutul jocului ce tip de joc urmează să practice. Cel mai popular joc de airsoft este cel în care sunt două echipe și se duelează până când sunt eliminați toți jucătorii adverși. Alte tipuri de jocuri airsoft interesante de pus în practică sunt cele pe care e posibil să le fi încercat virtual la Counter Strike. 

Capturarea steagului e unul din jocurile în care trebuie să capturezi steagul echipei adverse, dar în același timp să fie protejat și steagul echipei tale. Dezamorsarea bombei este un alt tip de joc în care un obiect reprezintă bomba amplasată într-o locație pe care una dintre echipe trebuie să o găsească. Poți încerca cu gașca și un tip de joc celebru din Counter Strike în care un jucător este pe post de ostatic iar una dintre echipe trebuie să îl salveze. 

Pentru a juca airsoft în siguranță ai nevoie neapărat de un echipament corespunzător. Fără ochelari de protecție nu ai voie pe terenul de joc. De asemenea, ai nevoie de o cască, haine speciale pentru amortizarea loviturilor, accesorii și bocanci. E recomandat să folosești bocanci militari care te ajută să fii mult mai rapid și mobil pe terenurile accidentate.

Dacă mergi pentru prima dată la un joc de airsoft atunci e important să citești bine regulamentul pentru a înțelege cum se joacă fair play. Regulile sunt extrem de important în cadrul acestui joc. Fiecare jucător are un rol bine stabilit pe terenul de joc. De exemplu, cei mai rapizi sunt infanteriștii care se mișcă pe teren pentru a avansa către inamici. Cei care le protejează spatele sunt țintașii și lunetiștii care stau ascunși în zone speciale de unde au vizibilitate pe tot terenul. Mitraliorii joacă un rol important atunci când echipa trebuie să avanseze rapid și adversarul se ține cu capul la cutie.

După ce ai mers câteva jocuri ca spectator închiriază o armă de airsoft și testează să vezi ce rol te prinde cel mai bine. Când ești sigur că ai o replică preferată atunci o poți cumpăra. Poți alege din replici automate electrice, pe bază de gaz, sau pe bază de arc. Sunt numeroase modele cu care vei reuși să arăți cât ești de bun pe terenul de airsoft. Te simți pregătit să încerci acest sport?

Distribuie