De ce remediile naturale au un succes atat de mare

Remediile naturale au facut parte din viata noastra aproape dintotdeauna. De fapt, inca din timpurile preistorice, omul a fost obisnuit sa foloseasca plante pentru a supravietui si pentru multe alte activitati. In unele civilizatii, plantele au reprezentat chiar o legatura cu viata de apoi si acest lucru este demonstrat de descoperirea a opt specii de plante cu flori gasite in mormantul unui om de Neanderthal. Cand sistemul de scriere a inceput sa fie implementat si din ce in ce mai popular, oamenii au inceput sa documenteze utilizarea plantelor medicinale, atat de mult incat sa aflam ca utilizarea lor, cu certitudine, era populara inca din jurul anului 3000 i.Hr. Astfel, un remediu natural folosit in anumite afectiuni a fost preferatul tuturor inca din cele mai vechi timpuri.

 

Printre cele mai vechi documentari despre remediile naturale se numara cele continute in papirusurile Ebers din Egipt, ce dateaza inca din 1500 i.Hr. C. unde se regaseau zeci de remedii pe baza de plante, inclusiv ulei de ricin, precum si in Charaka Samitha, scrisa de medicul indian Charaka. In aceasta lucrare sunt descrise pana la 350 de medicamente pe baza de plante, inclusiv Visnaga, de origine africana, ce recent s-a dovedit eficient in tratamentul pentru astm.

 

Alte marturii ne vin din China, in manuscrisul Shennong Bencao Jing care contine 252 de retete pentru pregatirea tratamentelor pe baza de plante care au devenit baza medicinei traditionale chineze. In Europa, Dioscorides a scris De Materia Medica, un text care contine notiuni despre aproximativ 600 de ierburi si folosit ca principala referinta in Europa pana in secolul al XVII-lea.

 

Motivele succesului remediilor naturale

 

Remediile naturale, prin urmare, au fost folosite dintotdeauna si in ultimii ani, de exemplu, sunt multi care folosesc produse naturiste derivate precum uleiuri esentiale precum uleiul de canepa. Uleiul de canepa, de exemplu, este un produs naturist adesea utilizat atat in bucatarie, cat si ca remediu excelent impotriva anxietatii.

 

Dar de ce este atat de important sa alegem remedii naturale? In primul rand, deoarece acestea sunt compuse din elemente care nu numai ca vindeca corpul, dar pot garanta o crestere semnificativa a energiei vitale si a bunastarii fizice generale in cateva saptamani, mai ales daca sunt luate in mod consecvent. Pe langa tratarea problemelor specifice, multe dintre ele ajuta la protejarea organismului de atacul agentilor patogeni. Astfel, putem spune ca multe produse naturiste sunt ideale pentru un boost de imunitate.

 

Remediile naturale sunt utile si pentru combaterea afectiunilor sezoniere. De exemplu, racelile pot fi tratate si cu produsele pe baza de salcie. Este bine cunoscut faptul ca principiul activ care caracterizeaza aspirina (acidul acetilsalicilic) este foarte similar cu cel continut in scoarta de salcie (salicina). De fapt, acest medicament vegetal contine mai multi compusi, care au aceleasi proprietati antiinflamatorii si antipiretice (previn febra excesiva). Acestea contin cantitati semnificative de salicina si pentru extractia sa se folosesc urmatoarele specii: S. alba, S. caprea, S. purpurea, S. aurita si S. nigra.

 

Coaja de salcie poate fi utilizata in tratamentul racelilor in mai multe moduri, sub forma de sirop, decoct, tinctura si pulbere obtinuta din uscarea scoartei crengutelor ce au o varsta de 2-3 ani.

 

Echinacea este, de asemenea, foarte utila, care este, fara indoiala, cel mai mare membru al grupului de plante adaptogene imunostimulatoare. Eficacitatea a fost studiata mai presus de toate in termeni preventivi, foarte utili, mai ales daca luam in considerare faptul ca medicina oficiala nu este inca capabila sa vindece raceala insasi, ci doar sa atenueze simptomele acesteia.

 

 

Distribuie
Succes Grup
Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai! Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o continua dezvoltare profesionala pentru a avea maxim de performanta. O singura companie - multe servicii de business oferite! https://succes-grup.ro/