Idei pentru organizarea unei nunti

Fiecare cuplu isi doreste o nunta perfecta, o ceremonie de nunta frumoasa, o rochie de mireasa eleganta si care sa atraga privirile, un mire in frac elegant, un prim dans perfect si distractia alaturi de prieteni si familie. Toate acestea la prima vedere poate sunt lucruri ce par simplu de realizat, insa necesita o planificare amanuntita.

Iata cateva idei utile in organizarea unei nunti cu buget mic sau mediu!

Stabileste un buget

Inainte de orice stabiliti un buget, fiti realisti cu ce bani aveti pentru ca de acolo porneste toata planificarea. Doar asa veti stii ce furnizori sa contactati si va va ajuta sa faceti alegerile cele mai potrivite pentru planificarea etapelor nuntii voastre. Tineti cont si de sezon, nuntile in functie de sezon costurile difera.

Lista de invitati

Urmatorul pas este sa faceti lista de invitati, puneti totul pe hartie, in primul rand rudele si prietenii apropiati pe care va bazati. Incercati sa va limitati pentru ca cu cat aveti mai multi invitati la nunta, cu atat costurile cresc. Desi, ganditi-va bine, unii frurnizori cum ar fi formatia, pachetul foto-video, se platesc indiferent de numarul de invitati, insa restaurantul, decorul salii, aranjamentele florale si meniurile cresc odata cu numarul persoanelor invitate la nunta si destul de costisitoare.

organizarea unei nunti

Alege data nuntii

Bun, acum ca aveti o lista si un buget puteti stabili data si ziua nuntii. Si aici puteti tine cont de faptul ca in functie de sezon si cheltuielile pot creste, de exemplu in luna aprilie sau mai furnizorii costa mai putin nefiind sezonul de nunti. In lunile de vara si toamna, costurile serviciilor de nunta se ridica. Alege din timp locatia nuntii pentru ca multi furnizori ofera reduceri la nuntile programate cu 3 ani inainte, de exemplu.

Stabileste-ti prioritatile

Faceti o lista cu toate cheltuielile si stabiliti prioritatile. La anumiti furnizori puteti inchiria anumite obiecte ce tin de detalii decorative, cum ar fi cosuletele de nunta, perna pentru verighete, vazele pentru aranjamentele de masa. Desii par sume mici, toate adunate sunt cheltuieli si orice ban puteti economisi este bine venit.

Profita de oferte

Daca aveti posibilitatea sa fixati o data a nuntii mai indepartata veti avea ocazia sa urmariti ofertele furnozorilor, de exemplu formatia sau serviciile foto-video. Vizitati toate targurile si evenimentele organizate, sigur veti gasi oferte bune.

Alege un meniu cu pret mediu

Stiu ca la noi toti se gandesc la meniuri bogate, cu multa mancare, dar sincer am observat ca in ultimi ani oamenii au devenit mai cumpatati, riscati sa pierdeti multi bani pe meniurile sofisticate. Alegeti meniuri medii, cu mancare de calitate si bauturi bune.

Si lista ar putea continua, fiti creativi, folositi-va ideile fara a avea frica ca veti iesi din tipar si totul va fi bine, casa de piatra!

Distribuie
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.