Nunta si botezul in aceeasi zi

Nunta si botezul in aceeasi zi

Organizarea a doua petreceri, indiferent de numarul de invitati este destul de costisitoare si necesita timp pentru a organiza totul. De cele mai multe ori pentru a organiza cununia civila si nunta in zile diferite va poate costa mai mult decat daca totul ar fi fost organizat in aceeasi zi.

Economii pentru bugetul de nunta

Sunt foarte multe avantaje avand o petrecere in aceeasi zi, practic mirii se pot imbraca cum o singura tinuta, cea de nunta, pot fi folosite aceleasi aranjamente florale, aceeasi formatie si pachetul foto-video va fi platit o singura data.

Nunta si botezul in aceeasi zi

Sunt multe cupluri care au ales sa locuiasca impreuna insa nu s-au casatorit si intre timp a aparut si bebe. Nu putini sunt aceia care aleg sa organizeze nunta si botezul in aceeasi zi, din motive economice sau pur si simplu din lipsa de timp. Este mai simplu sa aduni toti invitatii intr-o singura zi decat sa-i chemi de doua ori, la nunta dar si la botez.

nunta

Organizarea

Pentru a incepe organizarea cel mai simplu este sa-ti stabilesti un buget, astfel iti vei sti limitele atunci cand treci la cumparaturi si la alegerea furnizorilor.

Cu un an inainte incepeti sa faceti lista de invitati, cautati restaurantul, formatia si echipa foto-video. In aceeasi perioada puteti sa incepeti sa va cautati haine pentru voi si eventual un site dedicat copiilor pentru a cumparata hainute si ce mai aveti nevoie pentru ziua botezului.

Daca nu aveti deja, cautati nasi si incepeti discutiile cu ei privind organizarea evenimentului si despre obiceiuri.

Cu o jumatate de an inainte alegeti modelul invitatiilor adaptate pentru nunta si botez, documentati-va in legatura cu actele necesare pentru nunta si botez, cumparati verighetele.

Cu 3-4 luni inainte de eveniment incepeti sa trimiteti invitatiile si stabiliti ultimele detalii cu localul si fotograful.

Decoratiunile

Puteti alege o tematica legata de nunta, dar si una referitoare la bebelusul vostru, baietel sau fetita.

In ziua evenimentului

Nu uitati, veti avea nevoie de 3 lumanari: doua pentru cununia religioasa si una pentru botez. Cele pentru cununie pot fi simple sau cu flori, iar lumanarea de botez va avea o funda colorata, roz sau bleu.

Spre deosebire de botez, pentru a organiza o nunta este nevoie de mai mult timp, de obicei pregatirile incep cu un an inainte. Pentru botez nu o sa aveti atata timp la dispozitie insa cu putin planificare merg organizate in acceasi zi.

Botezul si nunta sunt doua evenimente importante din viata noastra, cu siguranta totul va iesi minunat!

Distribuie
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.