Principalele tendinte in materie de aranjamente florale pentru nuntile din 2022

aranjamente florale 2022

La fel ca si pana acum si in 2022 marai si miresele vor dori sa aiba parte de evenimente memorabile, caracterizate prin frumusete, eleganta si stralucire. Un aspect deosebit de important in cazul nuntilor este cel al aranjamentelor florale, care, la fel ca orice alt element (alegerea restaurantului, rochia de mireasa, costumul de ginere etc.) spune multe despre cei care-si unesc destinele.

Ce tipuri de aranjamente florale se poarta in 2022

Organizatorii de evenimente estimeaza ca in anul care vine marai vor cauta sa impace contemporanul cu traditionalul, astfel ca fiecare va cauta metodele proprii de a realiza acest echilibru: flori clasice si des intalnite (trandafiri, bujori, etc.), puse in valoare prin aranjamente florale moderne, sau flori rare, care farmeca prin simpla prezenta, cum ar fi orhideele.

Buchetele oblice le inlocuiesc pe cele rotunde

Se pare ca in 2022, forma buchetelor va trece de la rotund la oblic, pentru a crea un aspect de lux, fara sa para ca s-a dorit acest lucru. Printre florile care se preteaza acestor combinatii se numara: hellebore, ranunculus sau mazarea dulce (Lathyrus odoratus), care vor fi foarte populare printre miresele din Romania. Cuplurile care aleg sa se casatoreasca iarna, pot opta pentru buchete din dalii si hortensii.

Buchetele dintr-un singur tip de flori – eleganta la superlativ

Un astfel de buchet, alcatuit doar din lacramioare, a fost purtat de o mireasa celebra, Catherine, ducesa de Cambridge si de atunci buchetul din lacramioare nu a incetat sa fie la moda. In 2022, buchetele din flori unice vor fi la mare cautare, pentru cei care-si doresc sa pastreze simplitatea, dar si sa transmita rafinament si eleganta.

Buchetele structurate – creativitate si frumusete

Nu se poate vorbi despre buchete de flori unice in 2022 fara sa se aminteasca si de cele structurate. Acestea se realizeaza folosind diverse texturi si straturi, cele mai folosite fiind: garoafele, trandafirii, crinii, lacramioarele sau mazarea dulce. Se creeaza o culoare de baza, dupa care se vine cu un element care contrasteaza.

Buchete in semi-cascada

Miresele care „fug” de temele clasice de nunta si de buchetele traditionale vor opta pentru buchetele semi-cascada, care va fi una dintre cele mai populare forme in 2022. Buchetele semi-cascada pot fi realizate din flori precum: liliac, orhidee rare, amaranthus, rododendron, anthurium sau sarracenia.

Aranjamente in nuante pastelate

In crearea decorurilor pentru nunti, in 2022 se vor purta compozitiile create prin stratificarea tonurilor pastelate, care pot fi obtinute din bujori, hortensii sau maci. Aceste nuante sunt distinse, elegante si dau o stare de calm.

Aranjamente in nuante de rosu si violet

Pentru ca au trecut prin pandemie, oamenii vor incerca in 2022 sa-si redobandeasca suprematia, iar acest lucru se va vedea inclusiv in organizarea nuntilor, mai spun specialistii. O metoda prin care vor face acest lucru va fi alegerea unor culori tari, chiar dramatice, precum rosu si violet, in buchetele si aranjamentele de la nunti, care sa exprime libertatea si frumusetea naturii.

In 2022, nuntile vor fi pline de farmec si de eleganta, ca si pana acum. Cei care isi doresc aranjamente florale spectaculoase, pot opta pentru flori de la buchetto, florarii de aici avand experienta vasta si fiind la curent cu tot ce se poarta in acest domeniu.

Distribuie