Cum alegi florile pentru nunta

Cum alegi florile pentru nunta

Florile de nunta necesita o atentie deosebita si alegerea lor poate fi o veritabila provocare pentru viitoarele mirese.  Descopera in cele ce urmeaza cateva sfaturi utile despre cum sa alegi cele mai frumoase flori si aranjamente pentru ziua cea mare, ziua in care vei spune Da.

Tine cont de perioada anului

In timpul unei nunti, florile sunt prezente, oricare ar fi perioada anului in care este organizata nunta. Fiecare anotimp in parte ofera posibilitati diferite de decoratiuni florale. Spre exemplu, toamna, daliile, crizantemele sau floarea aster sunt ideale. Vara in schimb ai nevoie de flori care rezista la temperaturile ridicate si de-a lungul intregii zile. Vara se recomanda flori precum iasomia, liliacul, magnolii sau gardenia.

Adapteaza florile cu tipul nuntii

Decorarea locului in care este organizata nunta este extrem de importanta. Alegerea florilor poate fi diferita in functie detipul de nunta ales. Florile clasice sunt alese pentru decorul in cazul unei nunti religioase. Stilul architectural al templului poate conditiona stilul ales. Se aleg adesea flori mai traditionale pentru a decora o ceremonie religioasa. Arhitectura unor biserici lasa imaginatia sa zboare.

Daca biserica in care va casatoriti este in stil gotic atunci aranjamentele florale alungite sunt perfecte. Tuberozele, crinii sau gherbera sunt perfecte in acest caz.

In cazul in care biserica este decorata intr-un stil modern atunci aranjamentele pot fi lineare, in forma de L. Cele mai potrivite flori in acest caz sunt allium sau liatris.

Tine cont de locul receptiei

Un alt factor de luat in considerare atunci cand alegi florile pentru nunta este locul in care se va desfasura ceremonia si banchetul. O casatorie in aer liber, intr-un spatiu natural nu este acelasi lucru cu o casatorie intr-o sala de evenimente situata in centrul orasului. Daca vrei sa te casatoresti intr-un spatiu deschis atunci poti decora florile si plantele salbatice sau sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine cu mediul, cu culoarea peretilor sau a copacilor care cresc in acea regiune. Daca nunta va avea loc intr-un spatiu inchis va trebui sa vizitezi inainte locul receptiei pentru a vedea culorile, decorul si culorile deja prezente.

Pentru a crea armonie intre toate aceste elemente este preferabil sa alegi o floare dominanta care sa se distinga de restul si doua-trei alte tipuri diferite, in aceleasi tonuri.

Fie ca tu esti cel/cea care se ocupa de decoruri, fie ai ales un profesionist pentru asta, trebuie sa te gandesti in prealabil la florile alese pentru ziua cea mare.

Distribuie
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.