Sfaturi pentru planificarea nunții

Sfaturi pentru planificarea nunții

Încă de mic copil, orice femeie visează la ziua nunții, iar aceasta începe planificarea ei chiar și din prima zi de logodnă. Planificarea unei nunți necesită mult timp investit în orice detaliu minor, începând de la florile decorative folosite în cadrul evenimentului și până la alegerea rochiei de mireasă sau a localului.

Din primul moment al logodnei, din partea apropiaților apare întrebarea “Care este dată nunții?” În realitate, nu vei putea alege o dată exactă până nu sunt luate alte decizii majore, cum ar fi setarea bugetului. Înainte de a intra în astfel de detalii, trebuie să ne gândim la imaginea de ansamblu.

În primul rând, trebuie să stabilim care ar putea fi cea mai propice perioada a anului pentru nuntă, după aceasta trebuie să alegem stilul locației în care se va desfășura evenimentul. Pentru a lua aceste decizii este necesar să ne gândim și la numărul de invitați, dacă dorim un cadru intim sau ceva extravagant. După ce luăm aceste decizii, putem începe să alegem elementele ce vor defini festivitatea.

Buchetul miresei

Buchetul este un aranjament floral ținut de mireasă în timp ce pășește spre altar, acesta fiind complementar cu tema aleasă. Acest accesoriu îmbină într-un mod elegant toate elementele de decor și este unul din primele lucruri ce atrage privirile invitaților. Nu există un stil greșit de a alege buchetul, acesta poate fi tradițional, minimal, organic sau poate non-floral. În ziua de astăzi, majoritatea organizatorilor de nuntă oferă o gamă largă de buchete de mireasă din care se poate alege.

Rochia de mireasă

Cele mai multe domnișoare au o viziune asupra modelului perfect de rochie pentru nuntă, dar totuși aceasta este una dintre cele mai grele decizii. Fiind unul dintre cele mai scumpe elemente vestimentare purtate vreodată, ea trebuie aleasă cu grijă, chiar dacă până în acel moment nu ați mai probat astfel de rochii. Tocmai din această cauză, multe mirese aleg să poarte mai multe modele, una formală pentru ceremonia religioasă și una neconvențională pentru petrecerea de după. Indiferent de budget, stil personal sau perioada anului, producătorii oferă modele potrivite fiecăreia.

Alegerea locației

Când vine vorba de planificarea unei nunți, unele elemente pot fi opționale, locația în schimb este punctul de plecare atunci când începem acest proces. Primul pas este stabilirea numărului de invitați, în funcție de acesta putem determina mărimea localului pe care îl căutăm. După ce ne-am hotărât în ceea ce privește capacitatea acestuia, trebuie să alegem stilul dorit. Să nu uităm însă că prețul diferă în funcție de eleganța acestuia și este necesar ca locația să se încadreze în bugetul prestabilit.

Se găsesc săli de evenimente ce oferă servicii complete de nuntă dar și locații unde îți poți aduce propriile băuturi și elemente de decor. Din nou, aceasta este o alegere cu un impact major asupra bugetului. Meniul poate fi și el un factor important în luarea deciziei. Nu trebuie să ținem cont doar de aspectul localului, ci și de diversitatea preparatelor din care putem alege.

Invitația de nuntă

După ce am ales data și locația, putem trece la pasul următor, invitațiile de nuntă. Ele sunt un aspect ce nu trebuie neglijat având în vedere că vor fi primul contact al celor dragi cu evenimentul. Alegerea nu este una simplă și pleacă de la tipul de hârtie până la costul acestora. Cele mai populare stiluri alese de miresele din ziua de astăzi sunt cele florale sau cele clasice. Chiar dacă poate suna inedit, pe lângă detaliile generale cum ar fi numele, data și locația se poate specifica și stilul vestimentar așteptat din partea invitaților.

Aranjamentele florale

Buchetul miresei nu este singurul element floral din cadrul unei nunți. Trebuie să ținem cont și de aranjamentele ce vor decora locația. Prin intermediul acestora ne putem exprima stilul personal și creativitatea. Pentru alegerea lor avem varianta de a colabora cu un expert în organizarea aranjamentelor florale sau să apelăm la un serviciu de livrare flori online. Să nu uităm că acestea sunt numeroase și voluminoase, iar transportul lor ne poate crea dificultăți.

Nunta este cel mai important eveniment din viața unui cuplu de îndrăgostiți iar aceasta presupune o planificare amănunțită al fiecărui detaliu, fapt ce poate fi stresant. Nu trebuie să ne grăbim în a face aceste alegeri, durata medie a unei logodne este de aproximativ un an, timp în care putem lua deciziile într-un ritm natural.

Distribuie
Planificarea Nuntii
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.