Sfaturi utile pentru a alege perdeaua de bucatarie potrivita

Sfaturi utile pentru a alege perdeaua de bucatarie potrivita

Bucataria este spatiul pe care adesea il folosim cel mai mult intr-o locuinta. Aici gatim zi de zi si de cele mai multe ori tot aici luam mesele in fiecare zi. In anumite locuinte bucataria este inclusiv spatiul pentru socializare cu neamurile sau prietenii care vin in vizita.

Insa dincolo de faptul ca bucataria este o incapere unde se pregateste mancarea, se spala vasele si se petrece timp la masa, bucataria trebuie sa fie in acelasi trend in privinta amenajarii interioare a intregii locuinte. In acest context atunci cand trebuie sa alegi o perdea bucatarie este important sa stii care sunt cele mai importante aspecte asupra carora sa te opresti. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva sfaturi care sa te ajute in a face o astfel de alegere.

Ce tip de perdea de bucatarie cauti?

Primul sfat pentru a gasi perdeaua potrivita pentru bucatarie este sa stii exact ce tip de perdea iti doresti, care este stilul acesteia. Exista varianta de perdele bucatarie simple sau astfel de accesorii avand diferite modele si decoratiuni. In privinta stilului trebuie sa decizi daca asortezi perdeaua cu stilul mobilierului sau daca optezi pentru o perdea din categoria perdelelor moderne.

Foarte important este materialul

Materialul din care sunt confectionate perdelele este mult mai important in cazul bucatariei. Fiind vorba despre o incapere unde aburul, fumul si diverse mirosuri sunt prezente frecvent, spalarea si curatarea perdelei trebuie facuta mult mai des fata de perdelele din celelalte camere.

Prin urmare materialul pentru o perdea bucatarie trebuie sa fie cat mai rezistent si cat mai putin sensibil la spalare sau la curatare. Tocmai de aceea pentru perdele bucatarie poti avea in vedere modelele pe baza de vascoza sau din poliester.

Alege cu atentie lungimea perdelei de bucatarie

Un alt sfat care poate fi util pentru alegerea perdelei pentru bucatarie este acela de a acorda maxima atentie lungimii. Tot prin prisma intretinerii perdelei, o perdea care este pana in podea poate sa fie mult mai usor de murdarit. Drept urmare pentru o perdea bucatarie se recomanda sa optezi pentru varianta perdelelor scurte sau putin sub nivelul pervazului. Acestea sunt mult mai usor de intretinut si pot fi foarte usor trase inspre perete pentru o aerisire eficienta a bucatariei. Daca totusi preferi perdelele lungi, atunci este important sa alegi materiale cat mai putin delicate si cat mai rezistente.

Alege culoarea perdelei cu mare grija

Perdeaua din bucatarie poate sa nu fie perfect alba pentru a avea certitudinea ca nu vei avea mult de lucru pentru a o pastra mereu alba. Cu atat mai mult daca peretii bucatariei nu sunt in culoarea alba sau daca mobilierul are alte nuante, poti alege o perdea bucatarie in culori sau nuante apropiate de cele ale mobilierului sau ale peretelui.

De asemenea vei putea potrivi culoarea perdelei cu gresia sau faianta. Daca bucataria este foarte putin spatioasa, atunci este recomandat totusi sa alegi o nuanta cat mai deschisa, pentru a aduce senzatia unei incaperi mai spatioase.

Distribuie