Sfaturi pentru alegerea nasilor de cununie

alegerea nasilor de cununie

Fiecare cuplu de viitori miri care au decis sa faca pasul in fata ofiterului de stare civila si in fata altarului trebuie sa isi gasesca nasii pentru cununie. Daca in urma cu multe decenii pentru alegerea nasilor se tinea cont de credinta in Dumnezeu sau statutul acestora in societate, in prezent alegerea nasilor de cununie se face pe baza altor principii.

Daca impreuna cu partenerul ai stabilit data nuntii si inca nu ati gasit „parintii spirituali”, asa cum mai sunt numiti nasii de cununie, in ceea ce urmeaza vei gasi cateva sfaturi pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita.

Alege persoane apropiate de sufletul vostru

Fie ca vorbim despre familie, fie ca ne referim la prieteni de-o viata sau chiar prieteni pe care ia-ti cunoscut recent, atunci cand ne alegem nasii pentru cununie trebuie ca respectivul cuplu sa fie pe aceeasi lungime de unda cu noi din perspectiva principiilor de viata si sa ne simtim foarte apropiati de acestia. Cu alte cuvinte, nasii de cununie trebuie sa fie persoane cu care ne este drag sa ne intalnim si sa petrecem timpul impreuna.

Cauta nasi mai in varsta decat cuplul vostru

Datorita faptului ca nasii sunt „parinti spirituali” este indicat ca acestia sa fie cel putin cu cativa ani mai in varsta decat tine si partenerul tau de viata. In acest fel experienta mai bogata a nasilor in toate aspectele vietii va putea fi impartasita finilor, oferind astfel indrumare si sprijin in momentele dificile care se vor ivi de-a lungul vietii de familie.

Nasii trebuie sa fie un exemplu de familie

Pe langa faptul ca nasii trebuie sa fie un exemplu pentru fini, familia nasilor trebuie sa fie un exemplu pentru copiii cu care veti fi binecuvantati de-a lungul vietii. Prin urmare, atunci cand alegi nasii de cununie este bine sa ai in vedere acest aspect si sa gasesti acei nasi care oricand pot reprezenta o familie exemplu atat pentru tine si partenerul de viata, cat mai ales pentru copiii vostri.

Nu tine cont de situatia financiara a nasilor

In ciuda faptului ca de foarte multe ori auzim ca nasii trebuie sa vina cu un dar considerabil la nunta, trebuie subliniat faptul ca situatia financiara nu trebuie sa fie un criteriu in alegerea nasilor de cununie. Legatura dintre nasi si fini trebuie sa fie una de suflet, iar aspectul financiar nu trebuie sa conteze.

Distribuie
Idei si sfaturi utile pentru organizarea unei nunti de succes, asa cum ti-ai dorit. Ghid plin de inspiratie pentru organizarea nuntii pas cu pas.